onsdag den 31. juli 2013

Naan brød med Spinat og Cashewnødder

Det var ikke kun kage, der blev bagt i min ovn igår.
Det jeg savner aller, aller mest, efter jeg er begyndt at spise stenalderkost (hovedsageligt), er BRØD! Jeg har altid elsket brød, og blankt indrømmet så falder jeg tid af paleo-vognen og spiser en masse brød.
Desværre ser jeg hurtigt de dårlige effekter af brødet: Oppustethed, cravings og mega dårlig hud.
Det er svært at finde paleo erstatninger, og i princippet burde man slet ikke gøre det, men engang imellem falder jeg over en opskrift der faktisk giver et godt brød, og denne er en af dem: Naan brød bagt på mandelmel.

Opskriften på 8 mellemstore brød lyder således:
Først: Varm en pande op til middel varme og Tænd ovnen på 160 grader varmluft.
Til selve dejen skal du bruge:
  • 2,5 dl mandelmel
  • 4 tsk vinsten (Eller bagepulver. Eller prøv at bage dem helt uden).
  • 1 tsk salt
  • 4 æg
  • 4 spsk knuste/hakkede cashewnødder
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 2 spsk kokosolie, smeltet
  • Et par hånfulde frisk hakket spinat (Jeg brugte baby spinatblade)

Rør ingredienserne sammen og steg dem let som pandekager på en pande - En spiseskefuld dej af gangen.
Læg dem derefter på en bageplade, og bag dem færdige i ovnen, i cirka 15 minutter.
Spis dem som tilbehør til Karryretter (det gjorde vi selv)


Opskriften er fra denne bog: Roberts, Jack. Piece of Cake Paleo - Effortless Paleo Bread Recipes.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar