Det jeg savner aller, aller mest, efter jeg er begyndt at spise stenalderkost (hovedsageligt), er BRØD! Jeg har altid elsket brød, og blankt indrømmet så falder jeg tid af paleo-vognen og spiser en masse brød.
Desværre ser jeg hurtigt de dårlige effekter af brødet: Oppustethed, cravings og mega dårlig hud.
Det er svært at finde paleo erstatninger, og i princippet burde man slet ikke gøre det, men engang imellem falder jeg over en opskrift der faktisk giver et godt brød, og denne er en af dem: Naan brød bagt på mandelmel.
Opskriften på 8 mellemstore brød lyder således:
Først: Varm en pande op til middel varme og Tænd ovnen på 160 grader varmluft.
Til selve dejen skal du bruge:
- 2,5 dl mandelmel
- 4 tsk vinsten (Eller bagepulver. Eller prøv at bage dem helt uden).
- 1 tsk salt
- 4 æg
- 4 spsk knuste/hakkede cashewnødder
- 1 tsk hvidløgspulver
- 2 spsk kokosolie, smeltet
- Et par hånfulde frisk hakket spinat (Jeg brugte baby spinatblade)
Læg dem derefter på en bageplade, og bag dem færdige i
ovnen, i cirka 15 minutter.
Spis dem som tilbehør til Karryretter (det gjorde vi selv)
Opskriften er fra denne bog: Roberts,
Jack. Piece of Cake Paleo - Effortless Paleo Bread Recipes.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar