
Ingredienser:
100 g smør
100 g hvid chokolade
2 æg
75 dadelpuré (dadler blendet med vand til flydende konsistens)
100 gram mandelmel (blendede mandler)
en knivspids salt
50 g hakket hvid chokolade
50 g marcipan (hjemmelavet)
50 g rabarber
Smør og 100 gram chokolade smeltes sammen (jeg gjorde det i mikroovnen, men hvis man gider rode
med vandbad, er det også en mulighed).
Æg og daddelpuré blev pisket sammen med salt, og tilsat den nedkølede chokolade-masse.
Herefter blev mandelmelet vendt i, og efterfølgende den hakkede chokolade, revet marcipan og tilsidst hakkede rabarber.
Bagt i ovnen i 40 minutter, ved 150 grader varmluft.
----
Smagen af denne kage er intet mindre end fantastisk. Den hvide chokolade og de syrlige rabarber komplimenterer hinanden helt fantastisk - en himmelsk mundfuld, intet mindre!
Uheldigvis for mig, fik jeg hældt dejen i en lidt for stor form, så kagen er blevet meget flad (hvilket ikke gør smagen dårligere, skal det lige siges). Men en anden gang laver jeg nok dobbelt portion til samme form (Jeps, i læste rigtigt... Det er ikke sidste gang jeg har lavet denne kage... mums siger jeg bare).
Den kunne snildt serveres med en klat is, men jeg synes den er helt fantastisk i sig selv.
Originalopskrift: http://chocolat.dk/blondies
Ingen kommentarer:
Send en kommentar