tirsdag den 30. juli 2013

Kirsebærtærte

Såååå blev det tid til første kreation med alle de lækre kirsebær, Andreas har plukket i vores skønne have. For noget tid siden så jeg en opskrift på blåbærtærte med mandelcreme inde på Kagerulle (side på , facebook) og tænkte straks at den opskrift kunne nemt paleoficeres, og blåbærrene kunne skiftes ud med kirsebær.

Opskriften kom altså til at lyde således: 



Ingredienser
75 gram kokosmel
60 gram mandelmel
50 g palmesukker
½ tsk vaniljepulver
150 g smeltet smør
Fyld
100 g smeltet smør
100 g palmesukker
½ tsk vaniljepulver
4 æggeblommer
100 gram mandelmel
Et nip salt
2 æggehvider, pisket stive
150 g friske eller frosne kirsebær

Tilberedning:
Bland alle ingredienserne til bunden i en skål, og bland det sammen til en dej.
Rul dejen ud og læg den i en tærteform.
For at holde tærtekanten på plads mens den blev bagt, lagde jeg et bagepapir ned oven i, og fyldte formen med linser (disse kan genbruges, til en anden gang du skal bage tærte).
Tærtebunden blev bagt ved 160 grader varmluft først i 15 minutter med linser i, og derefter i 5 minutter med linser.
Så er det til fyldet: Smørret blev smeltet. Sukker, vaniljepulver og æggeblommer blev pisket sammen i en skål. Da det var pisket skummende, kom jeg mandelmel og salt i, og piskede det til en jævn masse. Herefter tilsatte jeg smørret og piskede igen.
Til sidst rørte jeg de piskede æggehvider i dejen.
Bærrene blev lagt på den forbagte bund, og mandelcremen blev fordelt oven på bærrene.


Så røg den lige en tur i ovnen igen i 25 minutter – vupti! Lækker kage :)
Kirsebær kan selvfølgelig nemt udskiftes med blåbær igen, eller andre bær alt efter sæson. En variant kunne laves hvor man bruger æbler og eventuelt tilsætter lidt kanel til fyldet. Så har man i hvert fald en super lækker æbletærte... Det tror jeg skal afprøves når æblerne i haven bliver modne til efteråret :-)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar