Opskriften kom altså til at lyde således:
75 gram kokosmel
60 gram mandelmel
50 g palmesukker
½ tsk vaniljepulver
150 g smeltet smør
Fyld
100 g smeltet smør
100 g palmesukker
½ tsk vaniljepulver
4 æggeblommer
100 gram mandelmel
100 g smeltet smør
100 g palmesukker
½ tsk vaniljepulver
4 æggeblommer
100 gram mandelmel
Et nip salt
2 æggehvider, pisket stive
150 g friske eller frosne kirsebær
2 æggehvider, pisket stive
150 g friske eller frosne kirsebær
Tilberedning:
Bland alle ingredienserne til bunden i en skål, og bland det sammen til en dej.
Bland alle ingredienserne til bunden i en skål, og bland det sammen til en dej.
Rul dejen ud og læg den i en
tærteform.
For at holde tærtekanten på
plads mens den blev bagt, lagde jeg et bagepapir ned oven i, og fyldte formen
med linser (disse kan genbruges, til en anden gang du skal bage tærte).
Tærtebunden blev bagt ved 160
grader varmluft først i 15 minutter med linser i, og derefter i 5 minutter med
linser.
Så er det til fyldet: Smørret
blev smeltet. Sukker, vaniljepulver og æggeblommer blev pisket sammen i en
skål. Da det var pisket skummende, kom jeg mandelmel og salt i, og piskede det
til en jævn masse. Herefter tilsatte jeg smørret og piskede igen.
Til sidst rørte jeg de piskede
æggehvider i dejen.
Bærrene blev lagt på den
forbagte bund, og mandelcremen blev fordelt oven på bærrene.
Så røg den lige en tur i ovnen
igen i 25 minutter – vupti! Lækker kage :)
Kirsebær kan selvfølgelig nemt udskiftes med blåbær igen, eller andre bær alt efter sæson. En variant kunne laves hvor man bruger æbler og eventuelt tilsætter lidt kanel til fyldet. Så har man i hvert fald en super lækker æbletærte... Det tror jeg skal afprøves når æblerne i haven bliver modne til efteråret :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar