tirsdag den 2. juli 2013

Choko-moster-lækker-kage :-)

Mmh... så blev det sørme lige tid til at bage en smækker-lækker chokoladekage.
Jeg så den på en side på face for noget tid siden, og kunne ikke dy mig for at afprøve den... Har taget udgangspunkt i denne opskrift:http://stinna.dk/den-allerbedste-paleo-chokoladekage/ , og har så modificeret den en smule :-)
Det blev til:

2 dl mandler
4 æg
2 dl kokos
200g dadler
1 tsk vanillepulver
4 spsk kakao
4 spsk kokosolie
1 stærkt espressoshot (evt. en anden type stærk kaffe)

100g chokolade til overtræk (bjørnsted 85% fra netto).

Alle ingredienserne til kagen røg i en foodprocessor, og blev blendet godt rundt.
Kom herefter i en Eva slip-let tærteform, og blev bagt i 35 minutter ved 160 grader varmluft.

Serveret med kokosflødeskum:
Stil en dåse kokosmælk i køleskabet.
Tag den ud, og åben den i bunden og hæld vandet fra.
Tag det hårde (fløden) ud af dåsen, og pisk det med lidt vaniljepulver, til det bliver til et skum ala almindelig flødeskum.

Kagen er meget lækker, men med en meget stærk chokoladesmag. Kokosskummet giver et godt modspil til den bitre chokolade, og gør oplevelsen helt igennem fantastisk... Kunne også være lækkert med friske bær til, bittert, blødt og syrligt i en himmelsk kombination.. 
Kagen er dog meget tung, og man spiser ikke mere end et enkelt stykke hver.
Perfekt som dessert efter en lækker middag, eller bare god hygge til kaffen :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar