søndag den 28. juli 2013

Hybenmarmelade

Uuuuhhh, igår var manden min og jeg på hybenrov. Vi kom hjem med en ny fodbold, en masse torne i fingrene, utallige rifter og 10 liter hyben.
Jeg elsker hyben, og har gjort det siden jeg var helt lille - min oldemor har altid lavet en lækker smækker hybenmarmelade, og det samme har min mor.

Selvfølgelig måtte jeg også selv prøve mig frem til en omgang hjemmelavet hybenmarmelade - dog uden hvidt raffineret sukker og alt muligt andet i den dur.. Det lykkedes mig at få kogt en super lækker omgang marmelade - som dog blev lidt for tyk i konsistensen. Heldigvis smager den himmelsk, og glæder mig allerede til at guffe den i mig igen...

Jeg brugte følgende (til et lille glas)
150 gram hyben (renset vægt)
Et drys vaniljepulver
to spsk. palmesukker
Vand

Så bliver det ikke nemmere :-) Hyben, vand og vanilje kom op i en gryde og blev sat til at koge. Da det havde kogt nogle minutter, tilsatte jeg palmesukkeret.
De lækre hyben fik lov til at koge til de var helt møre (jeg tilsatte mere vand undervejs), og da de var helt kogt ud, blendede jeg hele baduljen og kom den i et skoldet glas.

Velbekommen ;)



Ingen kommentarer:

Send en kommentar