Bund:
- 3 æg
- ca 2 dl (tynd) daddelpure (friske dadler, blendet med vand)
- saften af 1 appelsin
- 100 gram smeltet chokolade (85% kakao)
- 2 spks smeltet kokosolie
- 200 gram mandler, kørt til mel i foodprosessoren
- ½ tsk vaniljepulver (jeg bruger den fra urtekram)
Æggene piskes luftige sammen med daddelpuréen. Tilsættes appelsinsaft, og piskes. Tisættes vanilje, mandler, smeltet olie og chokolade.
Hældes i en smurt springform (jeg har altid et stykke bagepapir i bunden), og bages 30 minutter ved 160 grader, varmluft.
Fyld:
- ½L piskefløde
- ½ tsk vaniljepulver
- 1 bakke jordbær
Fløden piskes til hårdt skum sammen med vaniljen.
Jordbærrende skæres i kvarte, og vendes i skummet.
Drys:
- 100 gram mandler
- 1 dl vand
- ½ tsk vaniljepulver
Vand og vaniljepulver blandes, og mandlerne tilsættes.
Mandlerne hældes ud på en bageplade med bagepapir, og bages 15 minutter ved 160 grader varmluft.
Bunden tages ud af formen og lægges på et fad.
Herefter plejer jeg at tage springformsringen og sætte rundt om bunden igen, når den står på fadet.
Så kommer jeg fløde/jordbær fyldet på, og kører det helt ud til kanten.
Når ringen så fjernes igen, er hele kagen flot og rund :-)
Drysses til sidst med de afkølede og hakkede mandler...
Smagte som en drøm :-)
Velbekommen!
http:// konditori-antoinette.blogspot.d k/2012/05/ nationalkagen-danmarks-officiel le.html

Bund:
- 3 æg
- ca 2 dl (tynd) daddelpure (friske dadler, blendet med vand)
- saften af 1 appelsin
- 100 gram smeltet chokolade (85% kakao)
- 2 spks smeltet kokosolie
- 200 gram mandler, kørt til mel i foodprosessoren
- ½ tsk vaniljepulver (jeg bruger den fra urtekram)
Æggene piskes luftige sammen med daddelpuréen. Tilsættes appelsinsaft, og piskes. Tisættes vanilje, mandler, smeltet olie og chokolade.
Hældes i en smurt springform (jeg har altid et stykke bagepapir i bunden), og bages 30 minutter ved 160 grader, varmluft.
Fyld:
- ½L piskefløde
- ½ tsk vaniljepulver
- 1 bakke jordbær
Fløden piskes til hårdt skum sammen med vaniljen.
Jordbærrende skæres i kvarte, og vendes i skummet.
Drys:
- 100 gram mandler
- 1 dl vand
- ½ tsk vaniljepulver
Vand og vaniljepulver blandes, og mandlerne tilsættes.
Mandlerne hældes ud på en bageplade med bagepapir, og bages 15 minutter ved 160 grader varmluft.
Bunden tages ud af formen og lægges på et fad.
Herefter plejer jeg at tage springformsringen og sætte rundt om bunden igen, når den står på fadet.
Så kommer jeg fløde/jordbær fyldet på, og kører det helt ud til kanten.
Når ringen så fjernes igen, er hele kagen flot og rund :-)
Drysses til sidst med de afkølede og hakkede mandler...
Smagte som en drøm :-)
Velbekommen!
http:// konditori-antoinette.blogspot.d k/2012/05/ nationalkagen-danmarks-officiel le.html
- 3 æg
- ca 2 dl (tynd) daddelpure (friske dadler, blendet med vand)
- saften af 1 appelsin
- 100 gram smeltet chokolade (85% kakao)
- 2 spks smeltet kokosolie
- 200 gram mandler, kørt til mel i foodprosessoren
- ½ tsk vaniljepulver (jeg bruger den fra urtekram)
Æggene piskes luftige sammen med daddelpuréen. Tilsættes appelsinsaft, og piskes. Tisættes vanilje, mandler, smeltet olie og chokolade.
Hældes i en smurt springform (jeg har altid et stykke bagepapir i bunden), og bages 30 minutter ved 160 grader, varmluft.
Fyld:
- ½L piskefløde
- ½ tsk vaniljepulver
- 1 bakke jordbær
Fløden piskes til hårdt skum sammen med vaniljen.
Jordbærrende skæres i kvarte, og vendes i skummet.
Drys:
- 100 gram mandler
- 1 dl vand
- ½ tsk vaniljepulver
Vand og vaniljepulver blandes, og mandlerne tilsættes.
Mandlerne hældes ud på en bageplade med bagepapir, og bages 15 minutter ved 160 grader varmluft.
Bunden tages ud af formen og lægges på et fad.
Herefter plejer jeg at tage springformsringen og sætte rundt om bunden igen, når den står på fadet.
Så kommer jeg fløde/jordbær fyldet på, og kører det helt ud til kanten.
Når ringen så fjernes igen, er hele kagen flot og rund :-)
Drysses til sidst med de afkølede og hakkede mandler...
Smagte som en drøm :-)
Velbekommen!
http://
Ingen kommentarer:
Send en kommentar