lørdag den 6. juli 2013

Hellefisk i fad, med glaskålssalat

I aften stod menuen på Hellefisk.
Jeg har tidligere kun smagt hellefisk, koldrøget i skiver, og jeg må blankt erkende at dette bestemt ikke har været en af mine favorit spiser.

Da jeg dog arbejder hos en fiskehandler, tænker jeg at jeg må udvide min horisont lidt, og derfor faldt valget på hellefisk til aften.
Hellfisk er en fed, hvid fisk - omend den er lidt dyr (250,- kiloet hos os), så det løber trods alt lidt op, hvis man er mange til spisning.
I dag var vi dog kun 3, og da Andreas ikke er den store fiskespise, kunne jeg nøjes med en flot filet på 450 gram (og der er da også lidt tilbage af den.. til i morgen.. mums ;) ).

Jeg har kigget lidt rundt på nettet, men fandt ikke nogen opskrift der sådan lige passede til min smag. Jeg valgte derfor at improvisere med hvad jeg lige havde i skabene, og hvad jeg fandt hos Spar købmanden i rørvig.


Jeg startede med at tage en fad frem, og så drisle lidt olivenolie i bunden, bum, ned med hellefiskfileten.
Den fik lidt salt, lidt prispresset limesaft og lidt tørrede chiliflager.
Rundt om fisken lagt jeg et stort bundt forårsløg skåret i skiver, og kødet fra en halv ananas i tern.
Fisken fik 20 minutter i ovnen ved 180 grader varmluft.

Som tilbehør lavede jeg en lækker salat af skrællet glaskål og vandmelon i tern. Dryppet med limesaft, valnøddeolie og tørristede pinjekerner.
Og så noget lækker og moden avocado i tern..


Alt i alt en super lækker smagsoplevelse - den fede fisk med den friske salat, den lidt søde smag fra de bagte forårsløg og det syrlige fra ananassen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar