torsdag den 29. august 2013

Blødt madpakke brød ala. stenalderbrød

Lækker, blødt og smagfuld brød til madpakken - inspiration har jeg fra Thomas Rodes opskrift på stenalderbrød, et brød der består udelukkende at æg, nødder, kerner og olie.
Jeg synes det blev lidt for tung og kalorieholdigt, i forhold til hvis jeg skulle indtage et par skiver om dagen i en hel uge - jeg har derfor erstattet halvdelen af nødderne med andre mere lette ingredienser, der skulle give et lettere og blødere brød.

Opskriften er som følger:
  • 1 dl vand
  • ½ dl olivenolie
  • 5 æg
  • 400 gram revne gulerødder
  • 2 tsk fiberhusk
  • 1 tsk salt
  • 50 gram kokosfibre
  • 300 gram blandede nødder og kerner.

 Alle ingredienserne røres sammen, og hældes i en brødform. Bages en time ved 160 grader varmluft.

Spises som man nu engang spiser alt andet brød - fx med en lækker ægge eller tunsalat.
Jeg selv har skåret brødet i skiver og lagt det i fryseren, så jeg kan tage det op når jeg skal bruge det :-)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar