Lækker, blødt og smagfuld brød til madpakken - inspiration har jeg fra Thomas Rodes opskrift på stenalderbrød, et brød der består udelukkende at æg, nødder, kerner og olie.
Jeg synes det blev lidt for tung og kalorieholdigt, i forhold til hvis jeg skulle indtage et par skiver om dagen i en hel uge - jeg har derfor erstattet halvdelen af nødderne med andre mere lette ingredienser, der skulle give et lettere og blødere brød.
Opskriften er som følger:
- 1 dl vand
- ½ dl olivenolie
- 5 æg
- 400 gram revne gulerødder
- 2 tsk fiberhusk
- 1 tsk salt
- 50 gram kokosfibre
- 300 gram blandede nødder og kerner.
Alle ingredienserne røres sammen, og hældes i en brødform. Bages en time ved 160 grader varmluft.
Spises som man nu engang spiser alt andet brød - fx med en lækker ægge eller tunsalat.
Jeg selv har skåret brødet i skiver og lagt det i fryseren, så jeg kan tage det op når jeg skal bruge det :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar