Jeg elsker kanelsnegle (og mange andre slags kager, men never mind dem lige for nu), så det var jo dejligt at nogen andre havde fundet en lækker opskrift på dem. Nå, men Hu-hej gik den vilde jagt efter kokosfibre så jeg kunne komme igang med at bage, nu her mens jeg alligevel havde ferie.
Den originale opskrift finder du her, jeg har blot lavet nogle enkelte modifikationer, så jeg kunne få det til at passe med de ting jeg havde herhjemme i skabet.
Beklager manglen på billeder, jeg fik desværre spist de fleste, før jeg kom i tanke om at der skulle tages billeder til bloggen ;)
Opskriften blev som følger:
- 100 gram mandelmel
- 100 gram kokosfibre
- 20 gram Husk
- ½ tsk himalaya salt
- 2 spsk dadelsirup
- 4 æg
- 4 dl vand
- 50 gram Ghee (klaret smør)
Mandelmel, kokosfibre, husk og salt blandes sammen i en skål. Vand og ghee bringes i kog i en gryde. Æg og sirup blendes sammen.
Når vand og ghee er kommet i kog, blandes det sammen med melblandingen. Herefter røres æggeblandingen i lidt efter lidt.
Dejen smøres ud på en bageplade og får lov til at ligge og køle lidt ned.
Nu til fyldet, som bestod af:
- 110 gram ghee
- 4 tsk kanel
- 2 spsk dadelsirup
Ghee skal varmes op til et punkt hvor det er så blødt at kanel og sirup kan røres i - det skal dog ikke være helt flydende. Fyldet smøres ud på dejen der er bredt ud på bagepladen og dejen rulles sammen om fyldet.
Dejen skal selvfølgelig skæres i skiver, lægges ud på bagepapir og bages 30 minutter ved 160 grader varmluft.
Pyntes med smeltet chokolade, eller kokossmør blandet med kakao eller chokolade.. Spis dem lune eller kolde - de smager fantastisk på begge måder :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar