torsdag den 29. august 2013

Krydrede mad-boller

Noget vi godt kan lide at spise herhjemme, er Pulled Pork - og vi laver som regel pulled pork burgere, når anledninger er der. Jeg bager gerne bollerne selv (så er jeg sikker på at de er korn, mælke og sukker fri). Jeg har før bagt med mel lavet af blendede guleærter, men jeg synes at smagen af ærter godt kan blive for gennemtrængende - så i dag ville jeg prøve noget nyt.

Jeg blev fascineret af hvor lækker konsitensen var på de kanelsnegle jeg bagte tidligere på dagen, og synes jeg ville eksperimentere med boller lavet efter samme metode. Jeg synes selv at de blev super lækre - gode i konsistensen og velsmagende, uden at tage smagen fra indholdet.

Opskriften kommer her:

  • 100 gram mandelmel
  • 100 gram kokosfibre
  • 3 tsk fiberhusk
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk tørret persille
  • 1 spsk tørret oregano
  • 1 spsk tørret basilikum
  • 4 dl vand
  • 50 gram ghee
  • 4 æg


Fremgangsmåden er her den samme som med kanelsneglene:
De tørre ingredienser blandes sammen i en skål. Vand og Ghee bringes i kog i en gryde. Æggene piskes sammen.
Når vand og Ghee er i kog, røres det sammen med melblandingen. Æggemassen tilsættes lidt efter lidt. Når det hele er rørt sammen til en dej, formes 6 boller der lægges på en bageplade beklædt med bagepapir. For at få et rigtigt burgerbolle look, kan man nu pensle med æg og drysse med sesam (jeg havde desværre ikke noget sesam).
Bollerne skal bages i 35-40 minutter ved 160 grader varmluft.

For en mere morgenmadsagtig bolle, kan krydderier udelades - man kan eventuelt tilsætte noget revet gulerod eller lidt kardemomme, vaniljekorn/pulver, rosiner, hakket chokolade eller andet i den stil og så har man den perfekte korn, mælk og sukkerfri fødselsdagsbolle.
Jeg har helt sikkert tænkt mig at eksperimentere i med forskellige slags boller, ud fra denne opskrift, i fremtiden! Fortsat god aften alle sammen :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar