tirsdag den 17. juni 2014

Paleo-brød med sesammel

I dag har der rigtig været gang i bageriet i det lille hjem.
Jeg har forsøgt mig med at bage pølsebrød (som vi brugte til hotdogs) - OG! - så har jeg endnu engang bagt paleo-brød.

Gennem det sidste år, har jeg forsøgt mig med mange forskellige versioner, nogle mere vellykkede end andre. Det sværeste er faktisk at lave et "saftigt" brød. Jeg synes at nødde/kerne brød har det med at blive ganske tørre, også selvom man tilsætter olie.

I dag har jeg forsøgt mig med en, for mig, ny type mel, nemlig: fedtreduceret sesammel. Fedtreduceringen

gør, at melet kan suge mere væske, og der skal ikke bruges lige så meget som der ville skulle, hvis det bare var almindeligt blendede kerner eller nødder man bruger.

Opskriften kom til at være lidt på slump! Men gav et lækkert fint brød - man kan altid prøve sig frem med konsistensen og tilsætte det fedtreducerede mel til sidst - så kan man bedre styre hvordan dejen kommer til at være. Men her kommer altså opskriften på hvad jeg synes blev et rigtigt lækkert brød..


Der skal bruges:
- 5 æg
- ½ tsk. himalaya salt
- 100 gram hele rå mandler
- 25 gram pinjekerner
- 2 håndfulde hørfrø
- ca. 75  gram solsikkekerner
- 1-2 spsk. hasselnøddemel
- 2 spsk. fedtreduceret sesammel

Start med at piske æggene med saltet.
Herefter tilsættes de hele nødder og kerner sammen med hasselnøddemelet. Til sidst røres sesammelet i - hold øje med konsistensen! Hos mig havde det konsistens som en rugbrødsdej da jeg hældte det over i brødformen. Der kan være brug for enten mere eller mindre af melet, så rør lidt i af gangen - da opskriften som sagt er lidt på slump :-)

Skal bages i 60 minutter ved 160 grader.

Portionen gav en brødform som var halvt fyldt, altså et lidt lavt brød. En dobbelt portion ville fylde hele formen og give større skiver - jeg selv kan dog godt lide de små skiver, så synes jeg det er nemmere at undgå at overspise af brødet. Jeg har fortiden en enkelt skive med på madpakken, sammen med nogle æg, rejer eller makrel og noget gnavegrønt, som fx. gulerødder og/eller radiser :-)...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar