Hvor er det skønt! Solen skinner, fuglene pipper, og for mit vedkommende, så står varm mad ikke lige øverst på menuen hver dag.....
Når man skal have kold mad til aften - hvad er så bedre end en omgang koldskål?
Jeg elsker koldskål - det samme gør Andreas - men desværre så går det for mit vedkommende ikke, når jeg fylder mig selv med mælkeprodukter. Det ender altid med en snottet næse, vrøvl med maven og generel ubehag.
Heldigvis er det råd for dette - specielt hvis man ikke er bange for at prøve noget nyt og anderledes!
Igår prøvede jeg altså kræfter med en koldskål på basis af kokosmælk og banan - Nu tænker du sikkert "det kan umuligt smage som "rigtig" koldskål".... No shit, det har du helt ret i :-) Det smager anderledes, men faktisk er smagen ikke så langt fra, som man skulle tro, og for os der ikke tåler mælkeprodukter, så er dette slet ikke et dårligt alternativ...
Kammerjunkerne, tja, når man ikke bager med hvedemel, så får man bare ikke det samme produkt, men jeg synes at de blev super gode og hele smags indtrykket gik rent ind :-)
Den originale opskrift på koldskål er fra Sabine Murati, og kan findes her. Jeg modificerede den en lille bitte smule, men er sikker på at originalopskriften er mindst lige så god.
Kammerjunkerne fik jeg inspiration til, fra Facebooks paleo-dessert gruppe, som du finder her.
Men men, lad os starte med kammerjunkerne - det er dem der er mest arbejde i, og som man sikkert starter med. Jeg fik en bagepladefuld, da jeg først havde skåret dem over, og mængden passede til den portion koldskål jeg havde lavet. 2 mennesker blev lækkert mætte.

Du skal bruge:
- 1 æg
- 50 gram klaret smør
- 25 gram kokosfibermel
- 1,5 dl hasselnøddemel (fint malede hasselnødder)
- 0,75 dl mandelmel (fint malede mandler)
- kornene fra en halv vanilje stang
- 1 spsk citronsaft
Alle ingredienserne arbejdes sammen til en blød dej. Dejlen trilles i små kugler, som lægges på en bageplade og bages først i 15 minutter ved 150 grader (ikke varmluft).
Når de har bagt i 15 minutterm tager du dem ud af ovnen, skærer de små kugler over og bager dem endnu 10 minutter så de kan blive sprøde på skærefladen, stadig ved 150 grader.
Så skal de bare køle af, så de er klar til at komme i koldskålen som bliver lavet
lynhurtigt...

- 1 dåse kold kokosmælk
- 1 moden banan
- kornene af en vaniljestang
- Saften af 1 citron
- fint revet citronskræl af ½ citron
Alle ingredienserne blendes sammen, og serveres med kammerjunkerne.
Serveres i en dyb tallerken, og nydes med den du holder af :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar