torsdag den 26. september 2013

Hjemmelavet remoulade ala Terese

Uh... I dag på vej hjem fra arbejde, fik jeg sådan en ustyrlig lyst til at spise Frikadellesandwich af de frikadeller der var til bage fra i går...

Jeg Elsker frikadeller, og når de skal spises som restemad, så synes jeg jo helt bestemt at der hører remoulade til! Så - hjem og fat i piskeriset, for nu skulle der dæleme laves remoulade :-)

Det første jeg startede med var at sylte mine egne agurker.
Normal vis bruger man pickles til fremstillingen af remoulade, men men men, det går jo ikke her...
Nu har jeg bare lavet en lille portion der skulle passe til to mennesker, så jeg lavede syltede agurker af:

  • 1/4 kvart agurk i bitte små tern
  • saften af en citron
  • 1 spsk honning. 

Det hele blev blandet sammen, og så fik det ellers lov til at stå og trække i en halv times tid (måske lidt ekstra, jeg tog ikke tid).

Næste skridt:
Jeg lavede en hjemmerørt mayonnaise af:

  • 2 æggeblommer (pasteuriserede)
  • Rapsolie (1½ dl cirka, koldpresset og økologisk)
  • lidt groft Himalaya salt
Jeg pisker altid blommer og salt sammen først, og tilsætter herefter olie lidt efter lidt, til mayoen har en passende konsistens.
Til denne mayo tilsatte jeg så:
            • 1 forårsløg, skåret meget fint ud
            • 1 lille revet gulerod
            • 1 tsk. stærk karry
            • 1 kogt æg, hakket
            • De syltede agurketern
Rørte rundt og serverede i en frikadelle sandwich... Mums ;)


2 kommentarer:

  1. Åhhhr, sejt mand, med hjemmelavet remulade. Det ser godt ud

    SvarSlet