Følgende kage var et eksperiment - et forsøg på at lave en kage ala en bestemt cheesecake jeg før har fået, med choko/digestive bund, ostefyld og hindbær på toppen... Denne version er slet, slet ikke nær så syndig som originaludgaven, men ligner nu meget godt, og smager godt som den kage den nu engang er :-)
Bunden:
- 5 store figner (jeg brugte friske. Hvis du bruger tørrede, så læg dem i blød nogle timer først og øg evt. antallet fra 5 til 7-8 stykker).
- 18 dadler, uden sten
- 50 gram hakket chokolade (brug så høj kakaoprocent som du kan finde)
- 3 dl revet kokos (kokosmel)
Det hele køres sammen til en klisteret masse i en foodprocessor. Er massen meget tør, tilsæt vand eller appelsinsaft efter behov. Smøres ud i bunden af en springform beklædt med film - sættes på køl.
Kokosfyldet:
- 2 dåser kokosmælk (jeg bruger Queen fra fakta)
- 1 tsk vaniljepulver (tørret eller frisk fra stang)
- 6 spsk honning (koldslynget og flydende)
- 2 tsk agar agar (stivelse)
- 3 dl revet kokos
Kokosmælk og vaniljepulver sættes over varmen i en gryde. Når det næsten er nået kogepunktet, tilsættes honning, som piskes godt sammen med mælken. Hefter tilsættes agar agar, og gryden tages af varmen.
Lad kokoscremen stå et par minutter, og rør så den revne kokos i.
Fordel kokoscremen oven bunden og sæt på køl igen.
Hindbær creme:
- 2 poser frosne hindbær (600 gram)
- 1 tsk vaniljepulver
- 2 spsk palmesukker
- 1½ tsk agar agar
Hindbær, palmesukker og vanilje sættes over og koge i en gryde. Når bærrene er kogt godt ud, gnides saucen gennem en sigte, så kernerne bliver sigtet fra, og der kun er den rene, fine sauce tilbage.
Saucen sættes over varmen igen, og agar agar røres i. Saucen hældes nu oven kokoscremen, og kagen sættes tilbage på køl.
Lad den gerne stå på køl et par timer inden den skal serveres, så den rigtigt kan have sat sig :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar