lørdag den 21. september 2013

Brombærdrømme

Igår var det, som alle jo ved, fredag! Og så skal der altså dufte af hjemmebag her i huset.
For noget tid siden fik vi serveret en kage på arbejdet - en slags Brombærsnegl, lagt i en muffinform.
Jeg spise selvfølgelig ikke nogle af dem, men har gået med tanken om at bage noget lignende - og igår gik jeg så i krig.
Jeg havde en post brombær som vi plukkede i haven for nogle uger siden, liggende i fryseren, og så var det jo ellers lige til at gå igang.

Det første jeg gjorde, var at tage de frosne brombær op af fryseren, ned i en gryde med dem, drysset med vaniljepulver (IKKE SUKKER), og så ellers op for blusset. I mens det stod og simrede, gik jeg i gang med dejen.
Her fulgte jeg faktisk bare samme opskrift som da jeg lavede kanelsnegle, men erstattede dadelsirup med 80 gram dadler, som det også er tilfældet i den originale opskrift.
Da dejen var lavet, smurte jeg den ud på et stykke bagepapir så den kunne ligge og køle af.
Herefter var det tilbage til brombærrene, som nu var tøet i gryden og blevet til en dejlig brombærsauce.. Mens de stod på blusset, tilsatte jeg 3 spsk flydende, koldslynget honning og 1½ tsk Agar Agar. Herefter kom jeg saucen op i en skål, og satte den i køleskabet.
Saucen skulle stivne - ikke til gele, men så meget at jeg kunne smøre den ud på dejen, uden at den flød ud over det hele. Det tog cirka 30. min i køleskabet.
Da brombærsaucen var smurt ud, rullet jeg dejen sammen, som hvis man skulle lave kanelsnegle. Herefter skar jeg 12 skiver, som blev lagt i muffinsforme, og lagt op i en metal muffinform.
Sneglene blev så bagt i ovnen ved 160 grader i 35 minutter, og spist med velbehag :-)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar