Så er tiden kommet, hvor Andreas skal på kursus i København - det betyder at han ikke er tidligt hjemme som han plejer, og Terese her får altså meget travlt om eftermiddagen - der skal luftes hunde, ordnes katte og laves mad som der plejer. Jeg plejer bare at have noget mere tid til det madlavning der...
Derfor har jeg stået søndag aften og lavet denne lækre madret - hvor der samtidig også er til madpakket i et par dage - dette er jo dejligt smart, fordi så kan aftensmaden bare være noget hurtigt og nemt, hvor jeg ikke skal tænke over at lave dobbelt portion (i hvert fald ikke de næste par dage her) - og det tager lidt af stressen af, så jeg kan fokusere på de dejlige kræ jeg har herhjemme, som er ganske afhængige af den tid jeg investerer i dem.
Ingen dikkedarer, opskriften kommer her:
800 gram gris i tern
2,5 spsk. stærk madras karry
1 løgn i tern
1 bundt bladselleri, skåret i tynde skiver
2 røde snackpebre, i tern
2 skiver af et knoldselleri hoved, i små tern
1 squash i tern
1 liter kokosmælk (2,5 dåser)
Salt og peber
Start med at svitse grisen i en stor gryde.
Når kødet er brunet, tilsættes karry og løg. Dette steges i gryden et par minutter under omrøring.
Herefter tilsættes alle grønsagerne og kokosmælken, og retten skal op i kog.
Her skal den så have lov til at stå og simre - jeg lod den simre i en times tid - det vigtigste er at grønsagerne og ikke mindst kødet, når at blive mørt.
Sidste skridt er at smage til med salt og peber, og mere karry, hvis den ikke er blevet stærk nok.
Man kan her også vælge om man vil lade retten koge lidt ind, så saucen bliver tykkere, eller jævne den.
Jeg jævnede den med en jævning lavet af kokosfibre.
Her serveret med blomkåls/spinat ris :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar