mandag den 27. januar 2014

Brændende kærlighed

Åh, hvem elsker ikke brændende kærlighed?
Lækker, blød og cremet kartoffelmos - sprød bacon, bløde løg og lækre søde rødbeder.. Mmh, det er helt sikkert en af mine danske favoritter.

Derfor er det jo intet under, at jeg har forsøgt mig med at lave den, i en stenalder-venlig udgave - hvor vi herhjemme også kan være med på vognen..

Jeg har forsøgt at ramme nogen lunde de samme smagsnuancer, og kom frem med et resultat, der smagte lige så godt som det så ud (og det var rigtig rigtig godt - synes jeg!! ;) )

Og lad os ikke trække spændingen for længe - her kommer opskriften (Opskriften er til 2 personer, men der vil være mos i overskud):

Til mosen skal du bruge:
1 hoved knoldselleri, skåret ud i mindre tern
1 blomkålshoved, skåret ud i mindre buketter
200 gram smør (almindeligt smør eller klaret smør)
Salt, peber og revet muskatnød
 - Selleri og blomkål skal op i en stor gryde med vand, og koges til det er mørt. Herefter hældes vandet fra, og den kogte selleri og blomkål, moses sammen med smør, og tilsmages med salt, peber og muskatnød.

Til den lækre topping skal bruges:
ca. 500 gram stegeflæsk skåret i mindre bidder eller tern
2 store gulerødder i mindre tern
3 løg i store tern

Start med at stege flæsket sprødt på en varm pande.
Når det har den ønskede sprødhed, tilsættes gulerødder, som steges med, indtil de er møre - jeg kan godt lide at de har lidt bid tilbage stadig, så hos mig steges de ikke helt bløde.
Til aller sidst tilsættes løgene, som kun lige skal stege med til de er blevet bløde.

Så er vi faktisk ved vejs ende - anrettes, serveres, og nydes med god appetit :-)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar