tirsdag den 14. januar 2014

Shepherds Pie

For første gang i mit liv, har jeg begivet mig ud i at lave en Shepherds Pie - noget jeg har hørt om mange gange, men aldrig smagt.
.. Og det er jo på sin vis godt, idet vi har været i stand til at kunne nyde retten, uden at sammenligne den med den smag vi er vant til - som vi jo ofte kommer til når vi laver diverse paleoficeringer af forskellige retter - som, selvom de kommer til at smage godt, aldrig kommer til at smage som originalen, og på den måde altid vil skuffe mere eller mindre.

Jeg vil sige at jeg selv er blevet ganske godt tilfreds med resultatet - rødvinen smager godt igennem, men ikke for meget, og den blide blomkålsmos er en god kontrast til den lidt stærkere kødsovs.
I fremtiden vil jeg dog lavet låget af 2 blomkål, idet der var lige lidt for lidt (desværre havde jeg kun 1 blomkål) - og retten smagte dejligt alligevel :-)

Portionen giver nok til at der er både aftensmad og rester til at få med på madpakken til os to - så er man 4 til middag vil denne portion sikkert være ganske passende.
Server den eventuelt med en god gang salat eller bønnefritter til :-)

Til et stort fad brugte jeg:

Til kødsovsen:
1 kg hakket oksekød
3 små løg i tern
1 stor rød snack peber i tern
3 gulrødder i tern
½ squash i tern
3 fed hvidløg i skiver
1 dåse tomatkoncentrat
3 dl rødvin
4 dl vand
Salt og Peber
Krydderier (Muskat, spidskommen, chili og paprika)

Kødet brunes og tilsættes de øvrige ingredienser.
Lad kødsovsen stå og simre, indtil gulerødderne er møre (Jo mere bid du ønsker, jo kortere tid skal det selvfølgelig simre).

I mens kødsovsen simrer laver du mosen ud af

1 kogt blomkål
150 gram smør
Friskkværnet peber

Blomkål moses med smør og smages til med peber.

Når kødsovsen er klar, hældes den op i et smurt fad (jeg smurte med smør).
Blomkålsmosen bredes ud oven på kødsovsen, og retten gratineres i ovnen i ca. 15 minutter ved 200 grader varmluft.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar