Jeg har altid elsket fødselsdagsboller - en lækker, luftig og blød hvedebolle, godt med smør og så en skive ost på. Men, men, men... Nu er hvede og anden korn jo bandlyst herhjemme (hæhæ, det lyder værre end det er.. ;) ), men jeg har før haft helt med at bage boller "The Paleo Way", og det ville jeg da prøve igen - denne gang gik jeg efter en sød bolle, med en mere neutral smag end den jeg før har fået frem når jeg har bagt Krydrede Madboller og Boller uden mælk, mel og sukker.
Resultatet blev nogle skønne, luftige og meget smagsneutrale boller, der passede perfekt til fødselsdagsbordet. Jeg selv var ganske tilfreds, og de gik heldigvis også rent ind hos de andre spisende.
Konsistensen blev super god, og smagen var ikke for gennemtrængende.
- 6 dadler
- 1,5 dl kogende vand
- 8 æg, delt i hvider og blommer
- 1,5 dl kokosfibre
- 3 dl hasselnøddemel
- 3 tsk. fiberhusk
- Et nip salt
- ½ tsk. kardemomme
Fremgangsmåde:
Dadlerne skal blendes med kogende vand, og derefter have lov til at køle ned til stuetemperatur.
Herefter piskes æggehviderne stive.
De øvrige ingredienser røres sammen med dadelmassen, og vendes herefter i de piskede æggehvider. Dejen bliver klistret, men den skal kunne hænge sammen, og skal kunne formes. Hvis den er alt for klæg, tilsæt lidt mere mel, indtil den har den ønskede konsistens, men ikke for meget da den ellers bliver for tør, og bollerne bliver meget tunge.
Så formes bollerne ud af dejen - jeg fik 11 stk. ud af denne portion - lægges på en bageplade og bages i 35 minutter ved 150 grader varmluft.
Bollerne hæver en lille smule, og jeg havde stor succes med at lade dem stå på eftervarmen, da ovnen var slukket, i en times tid.
Velbekommen :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar