lørdag den 8. februar 2014

Mexican Night

Fredag aften havde vi gæster - skønne gæster - og vi havde en helt fantastisk aften.
Men længe inden gæsterne kommer, begynder jeg allerede at planlægge menuen - både fordi jeg synes at ikke al den mad vi spiser egner sig som gæste mad, men også fordi jeg godt kan li' at gøre lidt ekstra ud af det, når nu det også er mennesker vi ikke ser så tit, som kommer på besøg :-)

Valget faldt på Tortillas med krydret oksekøds fyld - nu spiser vi jo ikke almindelige hvede tortillas, derfor lavede jeg selv spinat wraps. Derudover stod den på fyldt af forskelligt grønt, cremefraiche og hjemmelavet Guacamole og frisk tomatsalsa.

Til dessert havde jeg også lyst til at lave noget mexicansk inspireret - men jeg synes personligt at de fleste mexicanske desserter er en lille smule... Tja, ikke noget for mig ;)
Valget faldt derfor på en lækker kakao-creme med et strejf af kanel.

Opskriften på det  hele kommer her ;)

Guacamole:
- 3 modne avocado
- 2 fed hvidløg, hakket
- 1 skalotteløg, hakket
- et nip tørrede chiliflager (frisk chili kan også bruges)
- 1/4 tsk. stødt koriander
- Salt og peber
- saften fra 1 lime

Sådan gør du:
Start med et mose de 2 og en halv avocado til fint mos (dette kan eventuelt gøres i en foodprocessor, men jeg gjorde det bare med en gaffel). I mosen til sættes så de resterende ingredienser, og den sidste halve avocado, skåret i fine tern. Dette er med til at gøre guacamolen, grov og giver den lidt mere bid.


Frisk Tomatsalsa:
- 500 gram cherry tomater
- 2 skalotteløg i tern
- 2-3 fed hvidløg i tern (jeg brugte 3)
- ½ tsk. stødt koriander
- ½ tsk chiliflager
- Salt
- saften fra en lime

Sådan gør du:
Først skal cherrytomaterne skæres i kvarter, og så skal al indmaden pilles ud af dem. Dette tager en lille krig at gøre, så sørg for at du har god tid. Når dette så er gjort, skal tomatskallen som vi har tilbage, skæres ud i tern og blandes med de øvrige ingredienser. Herefter dækkes den med film, og får lov til at stå og trække. Den skal ikke på køl, men skal serveres ved stuetemperatur.

Spinat Wraps:
- 14 æg
- 800 gram optøet, hakket spinat
- salt, peber og muskatnød

Sådan gør du:
Alle ingredienser blendes sammen, og steges på en pande i klaret smør eller kokosolie. Serveres med lige det fyldt du godt kan li ;)




Og nu til desserten.........
Denne har jeg ikke selv fundet på - opskriften er fra Nom Nom Paleo - bloggen, og kan findes her ;)
Men derfor skal i selvfølgelig ikke snyder for et billede af hvor godt det så ud da den blev serveret herhjemme... Velbekomme ;)






Ingen kommentarer:

Send en kommentar