Hermed mit forsøg på at bage en kage til valentinsdag - Smagen blev virkelig, virkelig god!
Jeg bagte noget af kagen i muffinforme - og resten i en stor form. Jeg kan dog anbefale at man vælger så lille en form som muligt, eller laver dobbelt op på dejen - der bliver nemlig ikke særligt meget ud af den - desværre - for som sagt, så smagte den nemlig rigtig godt :)
Du skal bruge:
- 3 æg, delt i blommer og hvider
- 125 gram kokossukker
- 100 gram klaret smør, smeltet
- ½ dl kokosmælk
- 1 dl kokosfibre
- 50 gram honning
- 150 gram hindbær
- 150 gram rabarber i skiver
Sådan gør du:
Æggeblommer, kokossukker, smør og kokosmælk, hældes i en foodprocessor og køres til en glat dej. Så tilsættes kokosfibre og så skal den lige have lidt mere, til dejen igen er glat.
Dejen hældes op i den ønskede form, og hindbær og rabarber fordeles oven på.
Kagen sættes i ovnen, og bages 20 minutter ved 175 grader.
Imens kagen bager, piskes æggehviderne stive. Honning tilsættes og der piskes indtil der fremkommer en sej marengsmasse. Marengsen fordeles oven på kagen, og kagen bages videre i cirka 20-25 minutter ved 100 grader.
Kan med fordel spises lun, men smager også fint når den er kold. jeg fik givet min kage lidt for meget varme, så min marengs faldt sammen - heldigvis smagte den godt alligevel, og vores Valentinsaften gik ikke i vasken over dette ;)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar