tirsdag den 1. oktober 2013

Lasagne med squash-plader og kokos-bechamel

Herhjemme, der elsker vi lasagne. Specielt Andreas er helt og aldeles ustyrlig lige når det kommer til den bestemte ret. Den går altid rent ind, og er jo bare lækker, smækker mad.

Før i tiden har jeg lavet lasagne med fuldkornspastaplader og mornaysauce... Hvilket jo smager fantastisk, men desværre også er nogle ting som vi har valgt at ekskludere fra vores nuværende diæt.

De sidste mange måneder har jeg fulgt diverse Paleo-sider på facebook, og har set flere eksempler på paleo-lasagne. Så ud fra den inspiration jeg har samlet, har jeg her prøvet at brygge mig egen version af en paleolasagne sammen... Og opskriften blev således:

Kokos-Bechamel sauce:
2 dåser kokosmælk
200 gram revet ost (15 måneder lagret cheddar)
Salt, peber og muskat
1 måleskefulde HUSK


Kokosmælken blev først varmet op i en gryde. Da den var varm, kom den revne ost i, og fik lov til at smelte. Herefter blev den krydret med salt, peber og muskatnød. 
Til sidst tilsatte jeg 2 måleskefulde HUSK, som gjorde at saucen tyknede, og fik meget ala en bechamel-agtig konsistens.

Kødsovsen lavede jeg af hvad jeg lige havde ved hånden:
  • 1 kg hakket oksekød
  • 1 stort løg i tern
  • 1 rød peber i tern
  • 1 grøn peber i tern
  • Salt, peber, Paprika
  • 2 dåser hakket tomat
Det hele blev kørt sammen til en lækker kødsovs.

Fintskåret squash fik lov til at agere lasagneplader, og så blev det hele lagt lagvis:
Kødsovs, Squash, Bechamel, Kødsovs, Squash, Bechamel.




Lækker lun lasagne :-)





Ingen kommentarer:

Send en kommentar