fredag den 11. oktober 2013

Konfektkage med lakrids

Den der dille med at bruge lakrids i madlavning og bagning... Ja der må jeg jo indrømme at jeg har været håbløst langt bagud. Jeg elsker lakrids, i den forstand at jeg elsker smagen - enestående - Som the, eller lakridser (lakridsbolcher eller pastiller er også ok).
Men men men... Én gang skal jo være den første, så idag gik jeg amok - det blev til denne super lækre Konfektkage med hvid chokolade og lakrids - super lækker, karamelagtig i konsistensen, og bare på alle måder en kæmpe stor succes...

Opskriften er som følger:
150 g klaret smør (husk at smøre formen med smør også, ellers sidder den fast....)
170 g hvid chokolade
150 g palmesukker (knus det til pulver, hvis du køber det i klumper som jeg)
3 æg
2 meget store tsk fulde lakridsrodspulver (Vi købte den fra Urtekram. Kan fås i SuperBrugsen)
100 g mandelmel (Jeg blendede 100 gram rå mandler til groft mel)

Så til det mere praktiske:
Smør og chokolade kom i en gryde og blev smeltet. Fik efterfølgende lov til at køle af i et par minutter.
Palmesukker, æg og lakrids blev pisket dejligt skummede.
Mandlerne blev vejet af, og blendet til groft mel.
Så piskede jeg æggemassen sammen med chokolade-smørret og vendte til sidst mandelmelet i.

Jeg kom dejen i en Eva slip-let tærteform, og bagte den ved 160 grader (alm. ovn) i 45 minutter.
Når kagen kommer ud af ovnen er den på ingen måde fast - faktisk ser den ud som om den slet ikke er bagt. Bare rolig - den sætter sig i ovnen.

Mens kagen var varm, rev jeg lidt hvid chokolade henover og dryssede med ½ tsk. lakridspulver.


Jeg kan kun sige: Prøv den! 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar