Men men men... Én gang skal jo være den første, så idag gik jeg amok - det blev til denne super lækre Konfektkage med hvid chokolade og lakrids - super lækker, karamelagtig i konsistensen, og bare på alle måder en kæmpe stor succes...
Opskriften er som følger:
• 150 g klaret smør (husk at smøre formen med smør også, ellers sidder den fast....)
• 170 g hvid chokolade
• 150 g palmesukker (knus det til pulver, hvis du køber det i klumper som jeg)
• 3 æg
• 2 meget store tsk fulde lakridsrodspulver (Vi købte den fra Urtekram. Kan fås i SuperBrugsen)
• 100 g mandelmel (Jeg blendede 100 gram rå mandler til groft mel)
Så til det mere praktiske:
Smør og chokolade kom i en gryde og blev smeltet. Fik efterfølgende lov til at køle af i et par minutter.
Palmesukker, æg og lakrids blev pisket dejligt skummede.
Mandlerne blev vejet af, og blendet til groft mel.
Så piskede jeg æggemassen sammen med chokolade-smørret og vendte til sidst mandelmelet i.
Jeg kom dejen i en Eva slip-let tærteform, og bagte den ved 160 grader (alm. ovn) i 45 minutter.
Når kagen kommer ud af ovnen er den på ingen måde fast - faktisk ser den ud som om den slet ikke er bagt. Bare rolig - den sætter sig i ovnen.
Mens kagen var varm, rev jeg lidt hvid chokolade henover og dryssede med ½ tsk. lakridspulver.
Jeg kan kun sige: Prøv den!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar