Selvom jeg stadig ikke laver Boller i Karry lige så godt som min mor - så har jeg alligevel gjort et godt og redeligt forsøg.
Søndag aften stod jeg og lavede aftensmad til 4 dage (!!!!), fordi jeg skulle til et arrangement igår aftes i Roskilde, og i aften står den på 2. behandling af budgettet i Fårevejle.. Det blev (surprice!!) til Boller i karry til to dage, og blomkålssuppe med kylling (opskrift kommer i morgen...) til de andre to dage.
I hvert fald så smagte mine boller i karry super godt! Og her kommer opskriften...
Kødboller:
500 gram hakket svin
2 æg
1 løg i tern
salt
peber
spidskommen
Farsen røres sammen (jeg gjorde det i min Kenwood røremaskine) og der formes små kødboller (ca 1 tsk fuld pr. kødbolle) som koges i vand og lægges tilside til de skal bruges. Jeg lavede dem allerede klar om morgenen og satte dem på køl.
Sauce:
1 løg/1 bundt forårsløg i tern
2 skrællede æbler i tern
salt
karry
2 dåser kokosmælk (Jeg bruger Queens fra Fakta)
Løg og æbler steges i klaret smør eller kokosolie i en gryde. Salt, peber og godt med karry, tilsættes. kokosmælken hældes over, og det får lov at stå og simre i så lang tid som man nu synes.
Når æblerne er møre, blendes saucen med en stavblender. HUSK at smage til, om saucen skal have noget mere karry :) :) Hvis det ellers skal spises med det samme, så hælder man kødbollerne op i saucen, og når de er varmet igennem, er der mam :-)
Vi spiste blomkålris til:
(til to pers)
½ blomkål, blendes til ris (fx. i en foodprocessor, men kan også rives på et rivejern).
"Risene" steges i klaret smør til de er møre.
Jeg gav dem en lille smule salt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar