torsdag den 5. december 2013

Stegt flæsk med persillesovs

Noget af det der går tabt når man vælger at leve livet Paleo-style eller på stenaldervis, er nogle af de gode gamle danske favoritter med sovs og kartofler og hvad der nu ellers lige høre til.

Jeg har altid elsket stegt flæsk, og det har ikke ændret sig, selvom mine kostvaner har.
Derfor har jeg fundet en måde at lave det på på paleo-vis, hvor jeg stadig får den lækre oplevelse af det stegte flæsk og persillesovsen..
Selvfølgelig er det ikke en traditionel opbagt sovs, som man normalt ville lave dertil, men en lækker version, lavet på blomkål, som jeg synes passer serdeles godt til flæsket.¨

Til 4 personer (Eller 2, der virkelig godt kan lide sovs) skal du bruge:
1 lille blomkålshoved
ca. 100 gram smør
1 bundt frisk hakket persille (eller to håndfulde tørret, det brugte jeg denne gang)
1,5 dl kokosmælk (eller piskefløde, hvis man kan tåle mælkeprodukter)
Et drys muskatnød

Blomkålet koges mørt i usaltet vand. Når det er kogt, blendes det sammen med persille, smør, muskatnød og kokosmælk til en lækker tyk sovs. Hvis man vil have sovsen tyndere, tilsættes mere kokosmælk og/eller smør.

Flæsket er stegt i ovnen og som tilbehør spiste vi kogte ærter og haricot verts - Andre grønsager, tilberedte eller friske vil passe lækkert til.
Hvis man vil have noget ala kartoffel til, så kan man lave kogt eller bagt knoldselleri og/eller pastinak. Eller bare kartofler, hvis man under sig selv det, en gang i mellem ;)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar