mandag den 30. december 2013

Nutella

Her til morgen, havde jeg lyst til at vi skulle hygge med noget rigtig lækkert og dejligt... Og da Andreas elsker pandekager, var valget helt utroligt nemt.

Vi har altid elsket pandekager med nutella og banan, og har tidligere spist den usunde, sukkerfyldte købe nutella - som smager dejligt, men som ikke er så god for kroppen.
Derfor ville jeg her til morgen, servere en hjemmelavet nutella, lavet på hasselnøddesmør.

Det er super nemt at lave, indeholder kun 3 ingredienser, og smager så tæt på købeversionen, at man næsten skulle tro det var løgn ;)


Til et glas fuld, brugte jeg:
- ca. 150 gram hasselnødder
- 3 friske dadler
- 25 gram mørk chokolade (85 % eller mere)

Først skal hasselnødderne ristes i ovnen. Ind på en bageplade beklædt med papir, og giv dem ca. 10 minutter ved 160 grader.
Herefter skal de op i en viskestykke, hvor man nulrer det meste af den tørre skal af.
Så skal nødderne op i en foodprocessor, hvor de skal køres på høj power, indtil nødderne bliver til smør. Det tager nogle minutter, men det går hurtigere når nødderne stadig er varme.
Når de er kørt til smør, tilsættes chokolade og dadler, og det køres til en samlet masse.
Herefter kom jeg det op i et glas, og som sagt blev der serveret til vores morgen-pandekager :-)

Velbekomme :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar