Det har dog sin pris at spise og drikke for meget af noget man ikke kan tåle. Andre mælkeallergikere kan sikkert nikke genkendende til det - en kedelig sidegevinst for mig har for eksempel været nogle ekstra kilo på vægten - og det irriterer mig jo GRUSOMT, når jeg for nogle år siden slidte og slæbte (kan oversættes til: Spiste sundt og motionerede, og talte kalorier som en gal) for at komme ned på den vægt, som jeg ellers har holdt stabilt de sidste par år.
Spørgsmål: Nå, men hvad gør man så med den kaffe der, når man ikke kan tåle fløden?
Svar: Man finder en eller andet form for erstatning.
I diverse LCHF fora, har jeg hørt tale om forskellige ting man kan gøre - og jeg har da også flere gange drukket enten Bullet Proof Coffee (BPC) eller Æggelatte, med stor succes.
Men nogle gange er det bare rart med noget man kan hælde i kaffen, lige så nemt som man kan med mælk eller fløde - og så var det at jeg så nogen der skrev noget om Æggemælk!
Nå nå, det skulle kunne bruges lidt lige som mælk eller fløde i kaffen - og så var jeg jo straks interesseret!
Opslaget som jeg oprindeligt så, var skrevet af Johanne Hald Charnock i Facebook gruppen LCHF / Lavkarbo på dansk, og med inspiration herfra, har jeg forsøgt mig med selv at lave æggemælk - og opskriften kommer her:
- 1 æg
- ca. 20 gram klaret økologisk smør
- 1 spsk. kokosolie (Jomfru, koldpresset)
- ca. 0,75 dl kogende vand
Hvis du har lyst, kan du tilsætte lidt smagsgivere til mælken - jeg brugte kanel, stødt ingefær, kardemomme og allehånde. Jeg tror at vanilje også ville fungere fint.
Start med at blende de kolde ingredienser sammen i din blender.
Tilsæt så det kogende vand, mens du blender.
For en mere koncentreret mælk, kan der tilsættes mindre vand :)
Mælken opbevares i køleskabet, og kan holde sig i ca. 3 dage - man kan jo bare lave en større portion alt efter hvor meget kaffe man drikker i løbet af en dag :-) Jeg har min i en lille flødekande.
BONUS INFO: Æggemælken opfører sig stort set som almindelig mælk i kaffen - hav dog en teske klar til at røre lidt rundt, hvis du lader kaffen stå for længe :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar