lørdag den 15. november 2014

Chokolade scones ala Paleo

Så blev det igen tid til at være lidt kreativ i køkkenet - den søde tand pressede på fredag aften, og jeg havde simpelthen så meget lyst til noget lækkert at fylde i mit ansigt..
Det har jeg egentlig tit - og jeg giver tit efter, hvilket desværre har kunnet set på vægten.
Det må der gøres noget ved! Så nu skal jeg gøre en ekstra indsats for at være sund, eller i hvert fald sundere - for let's face it - kage og lækkerier er ikke sundt, lige meget hvilken version man bager det i - og vanen med at spise det, bliver det heller aldrig..

Nå nå, men alle mine formaninger til side, så skal der selvfølgelig være plads til lidt lækkert en gang i mellem - og denne gang forsøgte jeg mig med scones!
Jeg kiggede rundt efter en opskrift, men kunne ikke finde en, der passede sammen med de ting der var til rådighed i mit køleskab...

Alligevel lykkedes det mig at få bikset noget sammen, der blev ganske velsmagende - og endda så lækkert, at mine to små nye katte prøver at stjæle det ud af munden på mig! :o

Opskriften giver 6-7 scones og kommer her:

1,25 dl kokosfibre
1 dl mandelmel, malede mandler
1 dl kokossukker fra urtekram
Ca. 25 gram hakket chokolade
Lidt salt
0,75 dl smeltet kokosolie
4 økologiske æg

Start med at blande de tørre ingredienser sammen. Sørg for at der ikke er nogen klumper.
Herefter tilsætter du kokosolien og rører sammen. Tilsæt æggene, og bland det sammen til en klæg dej.
Form små scones på en bagerist med bagepapir, og bag dem i ca. 22 minutter ved 140 grader varmluft.

Nydes mens de er lune, evt. med lidt smør eller et smørbart blandingsprodukt (hvis man spiser sådan noget) - mums og velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar