Her hos os, gik den rent ind... Jeg er vild med den søde og krydrede smag - og selvfølgelig kan man krydre efter lyst og behov. Jeg lavede den rimelig stærk - det søde græskar, kan godt tåle en del krydderi..
Først og fremmest skal du bruge:
Græskar (jeg brugte to hokkaido, men butternut squash eller et almindeligt stort halloween græskar kan sagtens bruges).
7,5 dl vand
1 dåse kokosmælk (Jeg bruger queens fra fakta)
2 løg i kvarte
2 fed hvidløg (Eller flere, hvis du eeeeelsker hvidløg)
Krydderier efter behov (jeg brugte: Salt og peber, tørrede chiliflager, spidskommen og muskatnød)
Og sådan gik det til:
Først skar jeg græskarrene ud i kvarte, lagde dem på en bageplade og satte dem i ovnen. Her stod de så i 4 timer ved 100 grader.
Det kan sikkert gøres hurtigere, men det var fredag, og her har jeg det med at udnytte min korte arbejdsdag :)
Næste skridt, er at varme noget fedtstof op i en stor gryde. Brug kokosolie eller klaret smør. Løg og hakket fed hvidløg tilsættes og varmes.
Dernæst gjorde jeg det, at jeg tog græskarrene ud af ovnen, skar dem i nogle lidt mindre stykker, og så kom de ellers bare op i gryden - uden kerner selvfølgelig, men med skrællen på.
Så blev der rodet lidt rundt i det, og efterfølgende tilsatte jeg 7,5 dl vand.
Det hele blev bragt i kog, og fik lov til at simre i cirka 10 minutter.
Herfter fik det en tur med stavblendere, hvorefter jeg tilsatte kokosmælk og krydderier.¨
Hvis du synes suppen er for tyk (det kan afhænge at størrelsen på de græskar du har valgt), så tilsæt mere vand eller kokosmælk.
For mit vedkommende fik suppen lige lov til at simre i et par minutter, inden den blev serveret.
Husk at smage den til med krydderier, så du får lige den smag frem i din suppe, som du godt kan lide :-)
Jeg serverede den rygende varm, men stegt flæsk :-) Velbekomme
Ingen kommentarer:
Send en kommentar