lørdag den 19. april 2014

Indisk smørkylling

Så har jeg - langt om længe - bevæget mig ud i madlavningens kunst igen.
Det er længe siden jeg sidst har skrevet et indlæg - jeg har haft travlt med alle mulige andre ting - Life Happens, som nogle så klogt siger, og så må man jo tage sig af det :-)

Det har også været tilfældet, at jeg har savnet noget inspiration. Jeg har ikke  haft noget nyt på programmet længe, og der er jo ingen grund til at repetere gamle kendinge ;)

I hvert fald står mit comeback på denne! Indisk smørkylling... Åh ja, godt med smør, lækker kylling og massere af krydderier.. Jeg blev fortryllet - det smagte fantastisk! Og hvis du prøver det, så vil du helt sikkert også blive det. Originalopskriften finder du her, men jeg har lavet om på den, så det passede til mine spisevaner og hvad jeg lige havde af ingredienser - ...

Denne portion passede til 3 personer som også havde spist forret. Hvis man er meget sulten så er der nok kun til 2 personer ;) - Du skal bruge:

500 gram kyllingefilet (Jeg brugte inderfilet)

Marinade:
4 fed hvidløg
1 tsk stødt ingefær
2 tsk stærk madras karry
1 tsk gurkemeje
1 tsk tørrede chiliflager
lidt salt
1 tsk fuld olie (jeg brugte raps)
½ dl vand
1 dl kokosmælk

Saucen:
En god klat smør
3 fed hvidløg, hakket
2 tsk fuld stærk madras karry
½ tsk stødt ingefær
1 tsk gurkemeje
1 tsk stødt koriander
lidt salt
1 "stor" dåse tomatpure
100 gram smør
1 dåse kokosmælk
Evt. en sjat fløde

Og sådan gør du....
Alle ingredienserne til marinaden blendes sammen, enten i din blender eller i en minihakker. Kyllingen skæres i mundrette bidder og lægges i marinaden. Her skal kylling stå og lumre i mindst 4 timer. Jeg lod den stå et døgn...

Flere timer senere...
Den marinerede kylling lægges på en bagerist med bagepapir under, og bages i ovnen i ca 25 minutter ved 200 grader.
I mens den bager laver du saucen.
Krydderierne ristes af i den varme smør i en stør gryde. Tomat puré tilsættes og skal også lige svitses af. Herefter tilsættes de 100 gram smør, som smeltes sammen med tomat-massen.
Kokosmælken tilsættes og varmes.
Til sidste tilsættes den bagte kylling, og saucen smages til.

Jeg serverede Smørkyllingen med blomkålsris, stegt i smør, tilsat lidt salt og gurkemeje :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar